SAW vertrouwt op ARDIS® om de efficiëntie van hun Homag lijn te maximaliseren ——
SAW, gevestigd op het eiland Malta, is al bijna dertig jaar actief op de lokale contractmarkt en richt zich op de interieurinrichting van hotels, restaurants en bars. Tot de klanten behoren bekende merken als Hilton, Marriot, Hyatt Regency en Starbucks.

Volumeproductie dankzij gloednieuwe automatische Homag-lijn ——

Drie jaar geleden, in 2020, investeerde het familiebedrijf in een gloednieuwe automatische Homag-lijn. Productiemanager Gilbert Attard: "In plaats van een belangrijk stuk van de productie te moeten uitbesteden in Italië, houden we nu alles in eigen hand. De lijn produceert gemiddeld 600 stukken per dag en kan door slechts 3 mensen bediend worden." Hoewel alle machines afkomstig zijn van Homag, besloot SAW ARDIS®-software te gebruiken om de hele lijn aan te sturen.


—— “Productiesoftware is meer dan alleen de juiste instructies geven aan de juiste machines op het juiste moment. ARDIS® doet precies dat, maar stelt u tegelijkertijd in staat om verschillende integraties en optimalisaties op een hoger niveau uit te voeren. Zo halen we het beste uit onze machines.”

Gilbert Attard, production manager SAW

State-of-the-art Homag lijn

De productielijn bij SAW omvat een STORETEQ magazijn, een SAWTEQ B300 opdeelzaag, een indrukwekkende EDGETEQ kantenlijmer inclusief een squaring unit, een geautomatiseerd SORTEQ sorteersysteem, een BHX500 doorloop boorcenter en een DRILLTEQ D-510 deuvelstation. Daarnaast zijn er twee stand-alone CNC-machines: een grote 5-assige CENTATEQ E310 en een verticale DRILLTEQ V500.
Naadloze integratie met TopSolid ——

Alle projecten worden ontworpen en gedetailleerd in TopSolid Wood. Zodra alles klaar is voor productie wordt de informatie naadloos geëxporteerd naar OPTIMIZER. Naast een aantal voor de hand liggende functies zoals het controleren van de beschikbare STOCK, het berekenen van zaagpatronen en het genereren van de juiste machinebestanden, gebeuren hier veel extra's om de efficiëntie van het hele productieproces te verhogen.


Doorlooptijd minimaliseren. De CAM CENTER module in ARDIS® verdeelt automatisch alle CNC-instructies voor elk stuk over een minimaal aantal machines. Dit zorgt ervoor dat stukken de kortst mogelijke route volgen.

Meer over CAM CENTER  ›

De uitvoercapaciteit maximaliseren. ARDIS® stuurt en gebruikt de  sorteerder met een buffercapaciteit van ongeveer 800 stukken om de productielogica om te schakelen van groeperen op materiaal (maximaliseren van zaagefficiëntie) naar groeperen op project en kast (maximaliseren van outfeed efficiëntie). Dit voorkomt sorteerproblemen en knelpunten bij het assemblagestation.
100% traceerbaarheid dankzij PERFORM - Na de lancering van een project in productie wilt u het niet uit het oog verliezen. Ook hier heeft ARDIS® met PERFORM de perfecte oplossing. Telkens wanneer een machine een stuk verwerkt, wordt er feedback naar het systeem gestuurd. Via een aantal intelligent ontworpen overzichtsschermen en dashboards volgt SAW elk stuk / project binnen hun productiefaciliteit.

PERFORM, onze MES-oplossing  ›
Samenwerking met ARDIS® ——
Gilbert Attard: "Onze samenwerking met ARDIS® verliep soepel. In ongeveer twee maanden zijn we van een ruw plan naar een volledig operationeel systeem gegaan. ARDIS® is het perfecte huwelijk tussen kant-en-klare softwareproducten aan de ene kant, en ervaren technici die een oplossing creëren die echt aan uw behoeften voldoet aan de andere kant. Vandaag hebben we de implementatie volledig onder controle en kunnen we gemakkelijk onze eigen aanpassingen maken."
Heb je ook een complexe productielijn? — Ben je nieuwsgierig naar wat wij voor jou kunnen betekenen?Ontdek webinars  ›Praat met een expert  ›